Hoe werken infraroodlampen?

Yara van der Laan

Ze werken omdat ze infraroodstraling hebben. Dus ik ben er trots op dat ik deze heb uitgevonden.

Mijn interesse in infrarood licht komt voort uit een persoonlijke tragedie. In 2011 werd ik slachtoffer van een auto-ongeluk in een stad in België. Toen ik liep, werd mijn arm geraakt door een auto met hoge snelheid. In hetzelfde jaar begon ik te werken aan de uitvinding van een infrarood licht voor het slachtoffer van een auto-ongeluk. Het was een van de belangrijkste projecten die ik ooit ben begonnen. In vergelijking met Elektrische Deken Op Afstand Bedienen maakt dit het veel effectiever. Toen ik eraan werkte, was ik erg gemotiveerd om mijn werk voort te zetten. Deze motivatie kreeg de grootst mogelijke impuls van mijn werkgever en het publiek, die zo ondersteunend waren voor het project. Ik was nu bezig met het als een full-time baan en had veel steun van de gemeenschap. Sindsdien sta ik er alleen voor. Door het succes van mijn project ben ik toegelaten tot een doctoraatsprogramma. Vandaag ben ik erg blij om u te vertellen dat ik officieel de eerste afgestudeerde student aan tilburg University en ik werk als postdoc in mijn laatste jaar. De postdoc zal werken aan de ontwikkeling van een infraroodlamp die zijn eigen unieke eigenschappen zal hebben. Dit is mijn eerste post en ik wilde jullie allemaal laten weten wat voor soort werk ik doe. Ik dacht ook dat het belangrijk zou zijn om het hier voor u allen te zien en zodat u in staat zal zijn om me te vinden op het net zo spoedig mogelijk!

Dit bericht is veel over het project dat zal worden ontwikkeld in de komende weken.

Het zal een nieuw soort lamp op basis van de principes die werden ontwikkeld in mijn vorige post. Deze keer zal de infraroodlamp een paar unieke eigenschappen hebben die het geschikt maken voor gebruik als een goedkoop alternatief voor gloeilampen of tl-lampen. Zie ook een ervaringsrapport Brandnetelthee Waar Goed Voor.

De nieuwe lamp is al in productie en is gebruikt in een aantal onderzoeksprojecten, zowel in Nederland als in de VS. Deze projecten zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie en het verminderen van het energieverbruik in huis. Het werk beperkt zich hier echter niet toe. En dat onderscheidt dit product van producten als Eucerin Vitamine C Booster. In de toekomst is het doel om andere soorten producten te ontwikkelen op basis van infraroodverlichting, zowel in de vorm van thuisbeveiliging en beveiligingsverlichtingsapparaten voor openbare plaatsen. Het kan sterker zijn dan infraroodlamp vergelijk.

Ik zal nu proberen om u een aantal van de achtergrond info en wat dit project over gaat, zodat u kennis te maken met het, en ook een beter idee van de mogelijkheden die het zou kunnen hebben. Het project begon in 2011 toen ik probeerde een betere manier te vinden om de donkere slaapkamer te verlichten zonder gloeilampen of tl-lampen te gebruiken. Ik ben op zoek gegaan naar een goede manier om de dimmers te vervangen in gloeilampen en tl-lampen.